Fejlesztés alatt
logo
2023. február 6., hétfő |
Dóra, Dorottya napja

Állati tetemek elszállítása

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 19. § (2) bekezdése értelmében az elhullott állat ártalmatlanná tétele – ha annak tulajdonosa nem ismert – az elhullott állat fellelési helye szerint illetékes önkormányzat, közúton a közút kezelőjének kötelező feladata. Ugyanakkor az állat tulajdonosa köteles e költségeket megtéríteni. 

Az Önkormányzat az elhullott kisállatok tetemének elszállításával kapcsolatban 1 évre szóló (2022. április 1. – 2023. március 31.) szerződést kötött Csikós Vivien Cecília egyéni vállalkozóval. A szerződés keretében az elhullott kisállatokat (kutya, macska, madár, stb.) nem csak a kerület közterületeiről és az Önkormányzat közintézményeinek területéről, hanem a lakosság magántulajdonában lévő ingatlanairól is elszállítják. A szolgáltatás a lakosság számára díjmentes. Az elszállítást a bejelentést követő 24 órán belül meg kell oldaniuk.

 

A Vállalkozó az alábbi elérhetőségeken fogadja a bejelentéseket:

Telefon: 06-20/386-8282 (minden nap 8-20 óra között)

E-mail: kisallattetem@gmail.com

 

Tekintettel arra, hogy az elhullott állati tetem kórokozókat hordozhat, az emberre és a háziállatainkra is veszélyes, ezért nem ajánlott, hogy magunk gondoskodjunk annak elhelyezéséről. Az állati tetemet állati melléktermékként tartják számon, ami bizonyos esetekben veszélyes hulladéknak minősül.

A tetem elszállítását ne próbáljuk meg saját magunk elvégezni, mert ez több szempontból is kockázatos. Egy tetem szállításához biztonságos körülményeket kell teremteni, amivel megakadályozható, hogy fertőzésveszély alakuljon ki. A nem megfelelően kezelt állati tetemek nem csupán a környezetre, hanem a szállítást végző emberre is veszélyt jelenthetnek.