Fejlesztés alatt
logo
2023. február 1., szerda |
Ignác napja

OKTATÁS

Éljünk egészségesen!

Csütörtök reggel, az első órában váratlanul megszólalt a tűzriadó csengője, a hangos bemondóban egy rémült hang elkezdett kiabálni: – Tűz van! Mindenki hagyja el az épületet!

De a 6.b osztály ajtaja nem nyílt ki, ezért az ablakhoz rohantunk, hogy azon keresztül kérjük segítséget a helyszínen lévő tűzoltóktól.

Szerencsére ez a helyzet csupán egy előre megbeszélt tűzriadó próba volt, melyet a tűzoltóság vezényelt le a Török Flóris Általános Iskolában az egészségnapon. A megbeszéltek szerint az osztályomat csak az utolsó pillanatban avattam be a szerepbe, hogy bennünket fognak kimenteni az iskolából. A tűzoltók teljes felszereléssel, légzőkészülékekkel érkeztek meg értünk, és mentették ki az egész osztályt. Ezzel az izgalmas és mozgalmas programmal kezdődött az egészségnap, melynek megszervezése idén is Horváthné Roskovenszki Enikő néninek köszönhető.

De ezzel még nem ért véget a nap. Az osztályok forgószínpad szerűen vettek részt a különböző programokon, előadásokon. A legnagyobb sikere idén talán a kutyás bemutatónak volt, melyet Leczky Sarolta tartott. A jól nevelt és lelkes kutyák pontosan végezték a feladataikat, egyikük az emberek keresésében játszik fontos szerepet, míg a másik, a gyúlékony anyagok megtalálására lett kiképezve. Azt hiszem mindenki ilyen jól nevelt kutyákat szeretne otthonra is.

A kutyákon kívül természetesen sok program volt még. Szinte már hagyományosnak mondható Herczeg Évi néni társasjátéka az egészséges táplálkozásról, vagy testnevelő tanáraink, Marcsi néni és Laci bácsi mindenki átmozgató foglalkozásai.

Idén ellátogatott hozzánk a HUMUSZ, akik előadásain a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a mindennapos energiatakarékosságig több dolog is előkerült. A Hospice Alapítvány előadói a betegápolás lelki hátteréről beszéltek. A Semmelweis Ignác Humán Szakképző Iskola és Gimnázium diákjai pedig több témában is nagy lelkesedéssel vezették a foglalkozásokat. Volt itt vércukor mérés, egészséges táplálkozás, csecsemőápolás (fényképek a www.tfai.hu weboldalon). Hagyományosan a program része a rendőrség munkatársainak részvétele az egészségnapon, ők idén a drogok veszélyeiről tartottak beszélgetést a diákokkal felsőben, míg az alsósokkal a veszélyes idegenekről beszélgettek.

A játék és a komoly beszélgetés idén is jól megfért egymás mellett, sok érdekeset tanultunk. Köszönjük szépen!